ADEVARATELE stiluri de Arte Martiale si Mama Omida

September 4, 2017

Share this...
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest

Din ce in ce mai multi “ADEVARATE STILURI” si “SINGURI SAU ADEVARATI URMASI” ai unui Maestru sau altul practicanti al unui stil sau altul.

A devenit o moda in ultima vreme sa apara tot felul de promotori ale asa numitelor “adevarate stiluri”. Nu ar fi o problema daca acestor curente nu ar cadea prada practicantii onesti care chiar doresc sa practice o Arta Martiala, mai ales incepatori dar, din pacate si practicanti cu vechime.

Ca sa fiu scurt, toata aceasta tevatura cu “adevaratul stil” e starnita de niste instructori sau “maestri”, cum le place sa se autonumeasca, plini de orgoliu, chiar daca ACESTA e compensat de o mai mica sau mai mare valoare. Oamenii acestia vor sa fie SEFUTI de ceva. Asta e parerea unui iubitor al Artelor Martiale in TOATA diversitatea si frumusetea lor.

Ca practicant cu oarece vechime (chiar daca nu am titluri si rafturi cu diplome si cupe) am constatat un singur lucru:

NU CONTEAZA STILUL CI MUNCA TA si capacitatea ta de a lasa orgoliul deoparte si a merge pe calea PROFESORULUI, mai cu titluri sau nu.

Nu dau nume sau nu numesc stiluri, dar ei se stiu care sunt. E plina ROMANIA de ADEVARATE urmase ale Mamei Omida. In loc de incheiere cititi mai sus ce spune un ADEVARAT MAESTRU, BruceLee.